Chceš skúsiť niečo nové, inšpiruj sa…
Izomalt je sladidlo z cukrovej repy, vhodné pre diabetikov, má o polovicu menej kalórií ako cukor. Z izomaltu sa dajú vyrobiť krásne ozdoby na torty ale my začneme s lízankami. Sú jednoduché, efektné a hlavne spravia radosť…
Roztopíme si izomalt v mikrovlnke alebo v hrnci. Nemiešame, proces topenia to spomaľuje. Keď pení, máme roztopené… premiešame a teraz už len rozlievame krúžky na papier na pečenie (alebo sklo/mramor). Ak chceme presné tvary, dobre poslúžia aj formičky na vykrajovanie, ale musia byť kovové – plastové by horúci cukor mohol roztopiť. Vložíme do nezatuhnutých lízaniek paličku a keď trochu masa schladne, položíme na vrch čokotransfér. Obrázok sa do 10 minút otlačí a fóliu môžeme dať dole.
A ak si trúfaš na lízanky s vlastnou fotkou alebo iným motívom, neváhaj a kontaktuj ma.