Suroviny:
♥ 1 hrnček polohrubej múky | ♣ 1/2 lyžičky soli | ♠ kryštáľový cukor |
♥ 1 hrnček vody | ♣ 2 lyžice oleja | ♠ mletá škorica |
♥ 2 a 1/2 lyžice kryštáľového cukru | ♣ 3 vajcia | ♠ mliečna čokoláda + voda |
Postup:
Múku, vodu, olej, cukor, soľ v hrnci nad plameňom miešame až kým sa nám cesto pekne neoddeľuje od stien hrnca. Postupne do cesta mixérom zašľaháme vajíčka.
Cesto vlejeme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
Kým sa nám olej zohreje pripravíme si škoricový cukor na obaľovanie a čokoládu na namáčanie.
– Kryštáľový cukor premiešame s mletou škoricou.
– Čokoládu zalejeme trochou vody roztopíme spolu s vodou v mikrovlnke alebo v hrnci
Do vriaceho oleja (ideálne 180C vo fritéze) vytláčame pásiky cesta. Pečieme do zhnednutia, potom obrátime na druhú stranu. Celé to trvá cca 3-4 minúty. Pásiky vyberieme a ešte horúce ich obalíme v škoricovom cukre.
Čuros podávame teplé s horúcou čokoládou.
Dobrú chuť…
… prezentujte sa chutne