Suroviny:
♥ 15 vajec | ♣ 750 ml smotany na šľahanie | ♠ 300 g mliečnej čokolády |
♥ 300 g kryštálového cukru | ♣ 500 g mascarpone | ♠ 300 g bielej čokolády |
♥ 150 g kakaa | ♣ 150 g práškového cukru | ♠ Čokotransfér nastrihaný na pásy (výška torty cca 8-9 cm) |
Postup:
Upečieme si najprv 3 korpusy. Pečieme každý samostatne cca 20 minút – množstvá sú ideálne na veľkú formu (priemer 26 cm)
Korpus:
– vyšľaháme 5 žĺtkov so 100 g kryštálového cukru
– pomaly vmiešame sneh z 5tich bielkov a 50 g kakaa
– pečieme v rúre cca 20 minút na 180°C
Krém:
– Vyšľahanú smotanu s práškovým cukrom zmiešame s mascarpone.
– 1/3 krému pripravíme s bielou čokoládou (roztopíme si 100 g bielej čokolády a vmiešame do nej 50 g neroztopenej… takto ochladenú čokoládu vmiešame do krému)
– 2/3 krému pripravíme s mliečnou čokoládou (roztopíme si 200 g mliečnej čokolády a vmiešame do nej 100 g neroztopenej… takto ochladenú čokoládu vmiešame do krému)
Vyskladáme si tortu s mliečnym krémom. Mliečnym krémom obtrieme aj boky torty. Necháme tortu schladiť do chladničky.
Ozdobenie čokotransférom:
– Roztopíme si 100g bielej čokolády (najjednoduchšie v mikrovlnke)
– Do roztopenej čokolády vhodíme 50 g neroztopenej čokolády a vymiešame aby neboli hrudky.
– Tortu potrieme bielym krémom, aj po stranách a vyhladíme.
– Potrieme čokotransfér fóliu tenkou vrstvou bielej čokolády a špachtľou vyhladíme.
– Na obvod torty dáme pás čokotransféru s ešte nestuhnutou čokoládou a uhladíme. Dáme chladiť.
– Po cca 30 min. stiahneme fóliu z bokov torty a tortu dozdobíme…
… prezentujte sa chutne